Τα ψάρια μας και τα μάτια μας!


Η θαλασσίτσα μας. Πανέμορφη όλο το χρόνο, από την άγρια ομορφιά του χειμώνα εώς τις  ήρεμες μέρες του καλοκαιριού. Από τη μία με τα τεράστια της κύματα, που με το βουητό τους σου προκαλούν δέος, και από την άλλη αυτός ο ήχος από το μικρό κυματάκι να σε γαληνεύει. Στα μάτια μας όμως δεν φαίνονται όλα όσα συμβαίνουν μέσα της… Όλους μας αρέσει και ειδικά το καλοκαίρι, ψάχνουμε έναν ωραίο παραθαλάσσιο προορισμό είτε για να ηρεμήσουμε είτε για να ξεσαλώσουμε. Ορίστε και τα ταβερνάκια με τα ωραία μεζεδάκια και όλα αυτά τα νόστιμα ψαράκια.

Όμορφη εικόνα αυτή, όμως είναι τυπωμένη σε χαλασμένο χαρτί. Ξεχνάμε πολλά πράγματα μέσα στην καθημερινότητά μας οι περισσότεροι άνθρωποι, πιεσμένοι από τις υποχρεώσεις που πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Ξεχνάμε απλά πράγματα, όπως ότι  όλοι χρειαζόμαστε αέρα, νερό και φαγητό για να επιβιώσουμε. Αλλά τι κάνουμε γ' αυτό; Προς το παρόν θα έλεγα, ότι ως άνθρωποι κάνουμε μία τρύπα στο νερό και μάλιστα την έχουμε γεμίσει με σκουπίδια. Έρευνες αποδεικνύουν πώς κάποιες κινήσεις μας επηρεάζουν σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό αυτά τα τρία βασικά κοινά μας….

Άρα θα έλεγα πως είναι καθήκον όλων μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συλλογικά. Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα, ούτως ώστε να ζούμε σε ένα περιβάλλον καθαρό όπως μας αξίζει. Με τον αέρα που  αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε πεντακάθαρα. Η διατροφή μας να προέρχεται από  φυσικά υλικά χωρίς φάρμακα, χημικά και πλαστικά. Και με αυτόν εδώ τον τρόπο,  θα καταφέρουμε σίγουρα να βελτιώσουμε όλα τα παραπάνω και κατ'επέκταση υγιέστερο σώμα και μυαλό…




Συντάκτης: Χαράλαμπος Κοκκινίδης.






Γνώρισε το μεγαλείο του να συμμετέχεις στη δομή της ιδανικής πολιτείας 




0 Σχόλια