Καλή Δουλειά για όλους ή Δουλειά ν'άνε κ'ότι ν'άνε; Τι θα ήθελες;



2023 λοιπόν, αυτή είναι η χρονιά που κλείνω τα 35  έτη της ζωής μου και μαζί με αυτά τα γενέθλια, κλείνω και 20 χρόνια στο χώρο της εργασίας. Όμως το θέμα δεν είναι το βιογραφικό μου. Όλα αυτά τα χρόνια παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου και εμένα τον ίδιο, να είναι τις περισσότερες ώρες της ημέρας του στη δουλειά. Ή την εργασία;

Εδώ τώρα έρχεται να συγκρουστεί το όνειρο με την πραγματικότητα. Αυτό που ζούμε σήμερα και που βλέπω αυτά τα 20 χρόνια, σίγουρα δεν έχει να κάνει με όνειρο.  Περισσότερο θα έλεγα πως έχει να κάνει με ένα εξαναγκασμό. Γνωρίζω πως είναι πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων,  που υποτίθεται πως εργάζονται, μα στην πραγματικότητα δουλεύουν πολύ σκληρά με τον εαυτό τους.

Βλέπω παιδιά να πρέπει να εργάζονται για τα προς το ζην και το ίδιο βλέπω από ανθρώπους έως 70 ετών. Αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να εργάζονται δίπλα μου στην οικοδομή, από τη μία να τους λυπάμαι και από την άλλη να τους παίρνω ως δυνατό παράδειγμα. Ως μία καλή υπενθύμιση του τι θέλω πραγματικά για μένα και για όλο τον κόσμο. Και κάπως έτσι παίρνω φόρα και αρχίζω να ονειρεύομαι, να σκέφτομαι όμορφα πράγματα, συλλογικά για να μπορούμε όλοι μας να βλέπουμε μία πιο δίκαιη εικόνα εργασίας.

Όσον αφορά την εργασία βρήκα τη Λύση κατατεθειμένη στον Άρειο Πάγο (αρ. πρωτ. 6199/4-9-2015), που θα βγάλει τη χώρα μας από το αδιέξοδο της εργασίας και θα δώσει νέους ορίζοντες ανάπτυξης, κάτι που θα θέλαμε όλοι μας. Ανακάλυψε την εδώ!


Και αυτά που διαβάσατε παραπάνω φίλοι μου είναι ένα πραγματικό όραμα! Είναι  αυτός ο τρόπος ο οποίος, η συλλογικότητα μας χαρίζει απλόχερα, αυτό το όμορφο χαμόγελο που δικαιούνται Όλοι οι άνθρωποι. Έχουμε τεράστια δύναμη μέσα μας όμως πρέπει να αρχίσει να ξυπνάει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε και να σκεφτόμαστε συλλογικά, αν βάλεις ένα χεράκι και Ε.ΣΥ. θα υλοποιήσουμε πιο γρήγορα αυτό το όμορφο έργο…



Συντάκτης: Χαράλαμπος Κοκκινίδης.





Οραματιζόμαστε την τέλεια λειτουργία της Κοινωνίας μας… δες εδώ!

Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, και όμως μπορούν όλα να αλλάξουν, πάτησε εδώ για να ενημερωθείς.



0 Σχόλια